Unik Design. Noga Utvalt. Anpassat för Dig.

Annika Strömberg

Annika är Eponias andra profilryttare för 2016, för Eponia representerar hon mycket av karaktären av Eponia – mycket passion och envishet – skam den som ger sig ! 

 

Annika Strömberg är 42 år nästa år och bosatt i en liten by utanför Vingåker i Södermanland.

I det civila så jobbar hon heltid som habiliteringsassistent på ett korttidsboende med barn och ungdomar. Jobbar mest kvällar, nätter och helger vilket gör att det oftast funkar bra att få tid för hästarna.

Fick sin första egna häst 1989, och har sitt hästintresse och ridningen att tacka sin äldre syster för. Hon hade häst och Annika var givetvis med och tjatade så mycket hon fick och kunde.

Annika är numera överdomare i dressyr och brukar även vara med som tävlingsledare och funktionär på hemmatävlingarna på min klubb Vingåkers Ryttarförening, där hon även är aktiv i tävlingskommitté/tävlingssektion.

Hon har två hästar, Mocca och Goggles, “Vilket är alldeles lagom att hinna med då man jobbar full tid.” säger hon.

Hästarna är uppstallade hos hennes vän Therese som har ett nybyggt utestall i engelsk stil. Ett lugnt och mysigt stall utan en massa faciliteter som varmvatten, duschar och solarium. Men med härliga kuperade rasthagar, utevistelse från 7-21, inga galler mellan boxarna och där hästar får vara hästar.

Annika har tävlat upp till Msv B:5 dressyr, 120 hoppning och debutant fälttävlan.

Goggles f2004 e:Biggles-Lester är hennes egen uppfödning och hennes stora utmaning i hästlivet. En enorm personlighet och charmknutte men med en egensinnighet och humör som inte går av för hackor. Han föddes x-bent på ena frambenet och skulle opereras på Mälarkliniken när han var drygt 2 månader gammal. Visade sin synnerligen envisa sida och vägrade lastas trots hans mamma redan stod i släpet. Lade sig, backade och stegrade så liten han var. Det slutade med att grannen som är hästkarl fick komma och Goggles blev dragen in i släpet.

12312353_10153401369837842_939341739_n

Envisheten har följt med hela livet och han är en synnerligen “rödhårig”fux. Tror byborna många gånger i hans yngre dagar funderat vad vi hållit på med när han vägrat gå framåt eller helt enkelt bestämt sig för att han skulle bestämma.

 

Med åren har han förstås blivit lydigare och något lugnare, men han kan fortfarande. Han har varit en riktig otursfågel genom åren med avskuren artär på ett bakben, sårskador på både längden och tvären, vrickningar och andra olyckshändelser han lyckats med. Goggles har så lätt för sig. Han rör sig lätt och fint med härlig schwung. “Med honom dansar man fram bara man hittar kontakten!”

12386736_10153401369812842_1326850374_n

De har har segrar och placeringar i Lätt A dressyr, tävlar idag Msv C och han har även fått följa med på några Pay and Jump för lite miljöträning. Med Goggles kan man prova både lite piaff och passage och han kan byta ner till vartannat. På tävling blir han lätt spänd och tittar på omgivningen så de båda tränar på att hitta rätt fokus på andra ställen än hemma.

Mocca f2007 e:Playtime-Epsom kom till Annika som tvååring från min vän Monica i Klippan. Mocca är en helt annan personlighet än Goggles, på alla sätt.

Hon är lättlärd och positiv, tycker att det mesta är roligt bara hon får följa med. Hon är en riktigt vänlig tjej, skulle aldrig göra någon illa eller vara elak, däremot tänker hon inte alltid på att hon är stor och hård.

 

12386496_10153401369772842_789141139_n
Hon har mycket nerv, en enorm framåtanda och arbetsmoral. Älskar att jobba och blir nästan överambitiös i sin önskan att arbeta. Har jobbat mycket med att göra henne stark och bärig och hitta en tydligare takt och rytm i traven där hon spänt sig och blivit snabbare i rytmen. Har en väldigt bärig och balanserad galopp istället.

Hon är under året kvalad till Msv B så just nu jobbar vi med galoppombyten och när de väl sitter ok så blir det debut i Msv B. Inte alltid så lätt med byten när man har en väldigt ambitiös och lite het häst. Men det går bättre och bättre.

Mocca var med i div 1 dressyren och fick även följa med i hopplaget div 3. Mocca älskar att hoppa; ju fortare desto bättre. Lever gärna livet i overpace.

Mocca har tyvärr allergi mot bland annat insekter, gräs, gråbo, kvalster och mögel samt några olika träd. Så hon lever halva året inuti sitt eksemtäcke och mår mycket bättre nu av att bo i kallstall och slippa fuktig stalluft.

Annika har  själv utbildat sina båda hästar från unghästar och anser att varierat arbete och varierad träning är bäst för både knopp och kropp. Och för både häst och ryttare.

Hon tränar för B-tränare, GPryttaren och GPdomaren Pia Fälth varannan vecka. Hopptränar för C-tränare Marie Lindkvist med jämna mellanrum.

Följ henne gärna på:
https://dressyrtanterna.com där jag bloggar om stort och smått i hästlivet!

Fri frakt på alla ordrar, oavsett storlek på order. Avvisa