Unik Design. Noga Utvalt. Anpassat för Dig.

Heidi Vänttinen – Our beautiful Special Size rider

Heidi är 29 år gammal och kommer från Finland men bor sedan sommaren 2015 i Ängelholm, i närheten av Ugglarps gård där hon har sina hästar installade. Hon är utbildad ämneslärare i tyska och engelska, läromedelsförfattare och har en enskild firma vid namn Heidi Maria Dressage, som erbjuder tillridning, dressyrträningar och språktjänster. Hon jobbar som lärare och undervisar ungdomar i årskurs 7-9.

Heidi har ridit sedan hon var 4 år gammal och började tävla som 11-åring. Hon har utbildat sina hästar själv och tävlat t.o.m. msv A. Heidi tycker att det är viktigt att man har en klar plan och en fungerande ”checklista” då man rider, men också att man är lyhörd och pedagogisk gentemot hästen. Varierande träning tycker hon också att har en stor betydelse för hästens välmående och därför ingår även hoppning och uteritter i hennes schema vid sidan om dressyrpassen.

Heidis tävlingshästar är holsteinervalacken Cantaloop (f. 2000 e. Candillo, u. H-Caca, ue. Calato, uppfödare Burkhard Schwarz) och hannoveranerstoet Good Joy (f. 2002 e. Goodman, u. Fiona, ue. For Joy, uppfödare Helmut Mügge) som hon köpt som 5- respektive 6-åringar i Tyskland tillsammans med sin mamma.

Cantaloop

 

Cantaloop beskriver hon som en väldigt speciell och viktig häst för henne, inte minst då de under många år fick kämpa mot ögonsjukdomen uveitis innan hans högra öga slutligen amputerades år 2011. Han är en riktig gentleman i alla lägen och trots sin enögdhet är han aldrig ”tittig” på tävlingsbanorna. Med Cantaloop har Heidi kommit upp i de medelsvåra klasserna och år 2007 kvalade de sig till 7-årschampionatets final i Finland där de slutade på en femte plats. Cantaloop är utbildad till St. Georg och har startat msv A.

Good Joy

 

Good Joy är en ambitiös och samarbetsvillig häst med mycket utstrålning. Hon kan bli energisk och het ibland, men lyssnar väldigt bra på sin ryttare och ger alltid järnet inne på tävlingsbanan. Hon älskar även att hoppa. Med Good Joy har Heidi tävlat framgångsrikt i msv C och msv B och deltagit i lag-FM år 2014.

Heidi äger även ett ungsto vid namn Kiera for U (f. 2014, e. Carlton Hill, u. Zarlette, ue. Prestige) som hon köpt som föl från uppfödaren Ugglarps gård AB. Kiera får växa till sig ännu under ett års tid innan det i slutet av hösten 2016 är dags för inridning.

 

Fri frakt på alla ordrar, oavsett storlek på order. Avvisa