DOFTLJUS “THE EQUESTRIAN LIFESTYLE”

EN PERFEKT GÅVA OAVSETT ÅRSTID!

Vi har försökt fånga doften av “the equestrian lifestyle”. Utforska vår tolking av livsstilen med häst. En blandning av dofter från rustik amber till sprudlande champagne eller mjuk laveder. Ljusen är miljövänligt tillverkade i Laholm, Sverige. Alla ingredienser är naturliga. Ett ljus är 160 ml och har ca 30 timmar bränntid. Läs mer om hur du tar hand om ditt ljus längst ner på denna sida.

DOFTLJUS “the Equestrian lifestyle”

VÄLJ 3 FAVORITER FÖR 399 KR 
KÖP NU pAKETINSLAG

Ta hand om ditt ljus

Se till att vaxet är helt flytande på toppen av ljuset och att värmen har nått kanterna innan du släcker ljuset. Bränner du för kort stund riskerar du att bränna en tunnel ner i ljuset.

Var noga med att klippa ner veken till ca 0,5 cm efter varje eldning. Detta för att undvika att veken sotar, att lågan blir för hög och att ljuset därmed brinner onödigt fort. Skulle veken bli för hög eller sota mycket, släck ljuset och låt det svalna, trimma sedan veken och tänd igen.

Förvara ditt ljus torrt och i rumstemperatur och låt det aldrig stå i direkt solljus. Sojavaxljus tycker varken om värme över 25 grader eller kyla under 0 grader då det kan påverka vaxet.

Spiller du ut sojavax kan du enkelt ta bort det från ytan med varmt vatten och tvål eller såpa. När du eldat upp ditt ljus kan du enkelt tvätta ur glaset och återanvända det. Ett tips är att ställa använda ljus upp och ner på en tidning på mycket låg värme i ugnen i ett par minuter, då rinner allt vax ut på tidningen och det är enklare att rengöra glaset.

Vad är soyavax?

Sojavax är ett miljövänligt vax, som är gjort av oljan från sojabönor, vilket i sin tur är en förnyelsebar och nedbrytbar gröda. Men även om råvaran består av ekologiska sojabönor eller en ekologisk sojabönsolja kan ändå inte sojavaxet eller det färdiga sojavaxljuset sägas vara ekologiskt.

Detta beror på den kemiska process som den flytande oljan genomgår för att ombildas till ett hårt vax. Denna process som gör att slutprodukten inte längre kan kallas för ekologisk. Samma sak gäller även andra vax som är gjorda av flytande vegetabilisk olja.

Det finns många fördelar med ljus av stearin och naturliga vaxer. Naturliga ljus är förnyelsebara och biologiskt nedbrytbara och har därmed en minimal belastning på miljön.

Ljusen brinner med en ren och klar låga. Brinntiden är ofta längre samtidigt som dessa ljus sotar mindre än ljus av paraffin, som innehåller en restprodukt från oljeindustrin. Ytterligare en fördel med naturliga ljus är att eventuella fläckar från dessa vaxer försvinner vid tvätt i 60 grader.

Ljussäkerhet

Det är oerhört viktigt att vara aktsam när du hanterar ljus. Lämna aldrig ljus utan uppsikt och låt inte barn och husdjur komma i kontakt med ljus.

Släck doftljus efter 2-3 timmar!

Tänk på att små glas, eller glas som är smala i sig har lättare att bli överhettade. Ett doftljus ska brinna max 2-3 timmar och sedan släckas.

Trimma veken till 2-3 millimeter!

Veken ska klippas så att den inte inte är längre än 2-3 millimeter. Detta för att ditt ljus inte ska brinna onödigt snabbt. Om lågan börjar brinna intensivt och lågan är högtär veken för lång! Om lågan i ett glas börjar brinna onormalt intensivt är det viktigt att omedelbart släcka ljuset! Annars finns det risk att ljuset överhettas och glaset kommer att bli varmt så att det finns risk att du bränner dig.

För säkerhetsskull om ljus av misstag skulle bli bortglömda, ställ ljusen på ett värmetåligt fat eller bricka och absolut inte i närheten av brännbara föremål.