HANDGJORD TVÅL

Vi har försökt fånga doften av “the equestrian lifestyle”. Utforska vår tolkning av livsstilen med häst. En blandning av dofter från rustik amber till sprudlande champagne eller mjuk lavender. Tvålarna tillverkas vid Laholm i södra Halland

Tvålarnas storlek och vikt varierar. Priset baseras på tvålens vikt och innehåll.

UNIK DESIGN OCH HANDGJORD TVÅL TILLVERKAT AV NATURLIGA RÅVAROR, HÄR HOS OSS I LAHOLM, SÖDRA HALLAND. 

 

PERFEKT GÅVA OAVSETT ÅRSTID

HEMMAGJORD DESIGNER TVÅL 

HEMMAGJORD OCH HANDSKUREN TVÅL 

Innehåll vi använder

I de tvålar vi tillverkar har vi olika ekologiskt innehåll och kombinationer beroende på vad vi känner för vid tillverkningen:

  1. Kokosolja,
  2. Olivolja,
  3. Ricinolja
  4. Mandelolja
  5. Nattljusolja
  6. Sheasmör eller kakaosmör
  7. Lera av olika slag med olika vårdande egenskaper
  8. Aktivt kol, eller Mica mineralfärger
  9. Eteriska oljor
  10. Torkade blommor och örter

Varje tvål skärs upp för hand och får mogna i minst fyra veckor för att försäkra ett milt och skonsamt lödder med rätt pH-värde. Mognadstiden varierar beroende på om det är en hårdare tvål med hög kokosbas eller mjukare tvål med högre volym olivolja (som tar längre tid).

Tips och råd?

Eponias tvålar är kallrörda vilket innebär att de tillverkas utan att extra värme tillförs under själva förtvålningen. På så vis undviker man att de goda egenskaperna från oljor och andra nyttiga ingredienser försvinner.

Tvålen trivs bäst på ett luftigt tvålfat så att den kan ligga och torka upp emellanåt.

Tips!

Det kan också vara bra att växla mellan två tvålar, så hinner de torka upp mellan användningarna samtidigt som de mår bra och räcker längre!

OBS! Vikten på tvålen du får hem kan skilja något jämfört med den vikt som anges på hemsidan. Det beror på att hantverksmässigt tillverkade tvålar förlorar vikt med tiden, allt eftersom de torkar. Det är vattnet i tvålen som dunstar, och kvar blir en tvål som är lättare, men också mer koncentrerad och drygare. Äkta tvålar utan onödiga fuktbindande ämnen kan förlora uppåt 15% av sin vikt om de torkat länge.